maandag 2 mei 2011

Dag 25 - Maui - Tsunami-alarm en BBQ op het strand

Met morgen ineens al een trouwpartij op het programma, is het ineens toch nog een heel geregel. Het restaurant moet kortgesloten, wat is nou het goede strand? En de trouwmevrouw, hoe is het daar mee? En we moeten ook nog administratieve dingen regelen.
Een goed idee om de ochtend even voor ons zelf te nemen en de laatste dingen te regelen. Voordat we op pad kunnen, gaan we nog even langs bij Rob en Annemieke waar we een gesmeerd broodje krijgen. Hoeven we niet meer te ontbijten! Toch wel handig, je (schoon)ouders mee op vakantie.
Met onze to-do lijst gaan we op pad.
We willen op zoek naar het strand waar we trouwen, want het is natuurlijk wel handig als wij morgen op het zelfde strand staan als de fotograaf en trouwmevrouw. We hebben van Bill van Maui'd forever een routebeschrijving gekregen, maar die is nogal houtje touwtje. Eerst belanden we op een soort rots (in de verte allemaal snorkelaars, dus wel een leuke plek voor later), daarna op een piepklein strandje. Het is eigenlijk een beetje een 'mwah' standje, wat best bijzonder is, hier op Maui. Dus we lopen nog een keer de beschrijving goed na, en gelukkig, we zitten verkeerd. Uiteindelijk klopt de beschrijving zo in detail, dat het raar is dat we het niet eerder hebben kunnen vinden. Maarrrr, belangrijker: Makena Surf Beach is een prachtig strand, veel breder, met mooie rotsen. En het verloopt in Poolenalena Beach, een ander, dus het is enorm uitgestrekt. We verkennen de boel een beetje, oefenen wat :D, en bedenken wat de beste plek zou zijn om te staan tijdens de trouwerette. Helemaal blij gaan we weer richting Kihei. Wat een fijne plek.
We wippen nog even langs bij Sarento's, het restaurant, maar de General Manager is er niet. Mailen dus. Op de terugweg naar het hotel krijgen we nog even de schrik van ons leven als het Tsunamialarm afgaat. Het blijkt een test, maar de schrik zit er goed in. Pffiew. Het zal je maar gebeuren...
Op de hotelkamer richten we een minikantoor/hoofdkwartier in, en mailen met het restaurant en met Maui'd Forever voor de laatste check. We zoeken taxi's uit, en regelen dat we voordat we morgen naar het strand gaan bij het restaurant van het hotel wat cocktails kunnen drinken.
Om één uur hebben we afgesproken bij de supermarkt met onze vriendjes, om boodschappen te doen. We willen gaan BBQ-en langs het strand. Er zijn hier heel veel beachparks met vaste barbecues en picknicktafels, dus dat moet lukken. Ralph en ik rijden nog even langs het hotel om een (haast vertrouwd gevoel) koelbox te vullen met ijs.
Bij Kamaole Beachpark III vinden we een topplek onder een boom en beginnen we onze stash uit te stallen. Salade snijden, sate rijgen, biertje erbij. Het is net alsof we op een zondag op Loosdrecht zitten. Alleen ruist de zee in nog geen 20 meter bij ons vandaan en is het een heerlijke 28 graden.
Als Rob en Annemieke en later ook Harry, Corry en Kathy zich bij ons voegen, is het feest compleet. De hele bups bij elkaar! Hoe gezellig is dat?!!
Tot een uurtje of half zes vermaken we ons kostelijk op ons bbq-plekje. Lekker eten, lekker drinken, lekker weer, leuke mensen, een frisbee: Wat wil je nog meer? We zijn allemaal wel erg geïntrigeerd door de mevrouw die tot twee keer toe langs komt om de vuilnisbakken te ontdoen van lege blikjes en flesjes. Die leveren namelijk flink wat geld op hier, omdat op Maui alles vrij eco is. Dus recyclen! Aan het eind van de dag krijgt ze de zak met plastic, glas en blik nog maar moeilijk in d'r auto gestouwd. Die zit er echt tot de nok toe vol!
Terwijl Ralph, Lau en Harry kijken naar een regenbui die in de verte over Kahoolawe, een eiland verderop, trekt, denken ze walvissen te zien. Maar het zouden net zo goed rare golven kunnen zijn, want het Whale-season is net afgelopen. Misschien een verdwaalde... nouja, als we zelf maar geloven dat we er eentje gezien hebben!
Na de BBQ nemen we afscheid van iedereen. Vanavond even een rustig avondje. We checken de mail. Alles is geregeld. Mooi, daar hoeven we niet meer over te denken.
Voor de laatste keer gaan we als vriendje en vriendinnetje uit eten. Het is niet veel, want we zitten nog vol van de BBQ. En we kunnen ook geen hamburgers van de kaart krijgen. Echt een toppertje is het niet dus, maar wel fijn om even rustig samen te zitten. Tja... je zou denken, na drie weken met zijn tweeën zijn ze elkaar wel zat. Maar, nee hoor! En daarom gaan we morgen lekker trouwen!
We hadden eigenlijk met onze ouders afgesproken om nog een drankje te drinken in de zwembadbar, maar omdat we horen dat er een soort schorre Stevie Wonder aan het kweelen is, kloppen we maar even bij onze papsen en mamsen aan. 'We gaan niet naar die schorre neger, ga maar lekker slapen, doen wij dat ook!'.
Geheel zoals het hoort pakt Lau keurig d'r tandenborstel om bij Kathy te gaan slapen, Ralph moet vannacht in zijn eentje in het hele grote bed. Met veel zin in morgen, vallen we allebei – Lau na de traditionele hotelbedfoto met Kathy en Ralph na een rondje internetten – in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten