vrijdag 8 april 2011

Dag 1 - Het vertrek

AMSTERDAM/CHICAGO/LOS ANGELES – Ralph de Leeuw en Laura Slot zijn veilig aangekomen in Los Angeles. De reis, die zo'n 21 uur in beslag heeft genomen, heeft zich zonder noemenswaardige problemen voltrokken. Het gezellige stel gaat de komende 4 weken op roadtrip door het Westen van de United States, om uiteindelijk te trouwen op Maui.

Jaaaaaaa! We zitten gewoon in Los Angeles! Wel met wallen tot op onze kin; want het tripje was enigszins vermoeiend. De wekker ging om kwart over zes vanochtend, en nu ik dit schrijf is het kwart voor 6 Nederlande tijd... in de ochtend!

Op Schiphol ging alles van een leien dakje. Het interview bij de douane waar iedereen het altijd over heeft, stelde eigenlijk niet zoveel voor. Ralph was erg opgetogen omdat ie in de Bodyscan mocht, en we werden nog blijer toen bleek dat we in de Economy Plus sectie zaten. Iets meer been en bil-ruimte is toch wel lekker op een 9-uur durende vlucht.

En eigenlijk hebben we die vlucht heel makkelijk uitgezeten. Op Chicago was het wel een iets ander verhaal. Want we hadden slechts een krappe twee uur om over te stappen, haasten dus! Eerst door Immigration, wat behalve vingerafdrukken, een foto en de vraag of we hier op vakantie zijn, ook niet zo heel ingewikkeld was.
De bagage moesten we tussendoor ophalen, 20 meter verderop moesten we door de Customs, en weer 20 meter verderop moesten we de bagage weer afgeven. Toen met de Shuttle naar de andere terminal, daar door de Douane (kaaslucht! Iedereen moet zijn schoenen uit!) en toen hebben we het record snelwandelen nog even verbroken, om er achter te komen dat de vlucht vertraagd was. Kak.

Na een uur hangen bij de gate, mochten we het toestel in, maar Hallo! We moesten nu gewoon weer bij de losers in de gewone economy class zitten! En dan is 't wel even wennen dat je benen 4 uur lang geen bloed krijgen, omdat het zo krap is... Ralph kan inmiddels een kamasutra samenstellen van alle standjes waarin hij heeft proberen te slapen, en ik heb me stiekem bezig gehouden met het vanuit mijn ooghoeken loeren naar mijn buurman, een Latijns-Amerikaanse crimineel die waarschijnlijk net uit de gevangenis kwam. Want hij had zo'n typisch wit 'ik-kom-vrij-en-ik-neem-mee-tasje' bij zich. En een joggingpak en een paar van die Bende-tattoo's. Maar hij was hartstikke zen. Dus ik ook.

Eenmaal op LAX was het even wachten (een klein baardjaar) op de shuttlebus van het Westin-hotel, maar we zijn er dan eindelijk! Kingsize bed, tv en bank. En we kijken uit op een landingsbaan, dus we zijn tevree.

Morgen gaan we de auto oppikken en eens uitvogelen hoe Obama het heeft geregeld met die Governmental Shutdown, want als ie er komt, dan moeten we even flink aan het regelen. Maar nu eerst douchen en lekker om 9 uur naar bed :D

x Ralph & Lau

1 opmerking: