zondag 24 april 2011

Dag 17 – Naar Saaaaaan Francisco!!!

Na weer een belachelijk rustig nachtje (ons kabouterhutje met z'n minibedjes slaapt eigenlijk best heel lekker. Trouwens, van Queen- en Kingsize bedden is in de parken geen sprake, als je boven de 1,80 bent, dan lig je geheid met je voetjes buiten bed.), zonder beren of iets anders spannends, waren we snel ingepakt.
De zon scheen tussen de bomen door, en de uitcheckmeneer was nogal 'sorry' voor ons, dat we twee van die slechte dagen hadden gehad. Nouja, je kunt niet alles hebben.

De weg Yosemite uit, was net zo lang en bochtig als de heenweg, Op een gegeven moment moesten we met een tijdelijke brug de rivier over omdat onze weg door een rockslide was vermorzeld. Overal staan we bordjes dat het risico er is, maar het is toch wel heftig om te zien. Je zal er maar onder rijden...

Na 32 plasstops (die anderhalve literbekers van de Burger King zijn echt te veel van het goede) komen we vijf uur later aan in San Fransisco. Bij het Radisson Fisherman's Wharf Hotel. Briljante plek, hadden we ons echt op verheugd. Bij de balie wacht ons echter een domper van de bovenste plank. 'U zit bij het verkeerde Radisson Fisherman's Wharf, hoor! U moet naar het Radisson Airport Bay huppeldepup hotel'. Uuuh, oke???

We gaan weer terug naar de auto om hier eens goed over na te denken. Er heeft toch al die tijd Fisherman's Wharf op alle boekingen en facturen gestaan? We bellen 't reisbureau om te vertellen dat we heel boos zijn en dat ze het moeten oplossen. Maar het is zondag, 11 uur 's avonds in Nederland, en ook nog eens Pasen. Dikke kans dat ze morgen ook niet werken. We balen echt als een stekker omdat we die leuke plek moeten inruilen voor een of ander hotel super ver van de stad vandaan. Maar als we koud een minuut op weg zijn, komen we tot de conclusie; wat er ook gebeurt, we gaan gewoon in dat leuke hotel!

Voor de tweede keer die middag lopen we de lobby in om te vragen of er nog kamers zijn. En jahoor, zelfs met Bayview. Vooralsnog doen we het op eigen kosten, maar we gaan van het reisbureau eisen dat ze het vergoeden.

En het is het waard, het uitzicht is briljant. We kijken uit op San Francisco Bay, met rechts Pier 39, voor ons Alcatraz en links de rest van Fisherman's Wharf en de Golden Gate Bridge. En twee blocks verderop vertrekken de Cablecars. We zijn weer blij.
Als service naar het reisbureau annuleren we het andere hotel, en bellen (we moeten inspreken op het noodnummer, handuuuuug) nog een keer om te vertellen dat de plannen iets gewijzigd zijn...

We nemen nog een douche (want de Yosemite Viezigheid moest er nodig af) en gaan daarna onze 'hood' verkennen. Alles heeft hier met vis te maken (of met toeristenspul). Het eerste standje bij de achterdeur van ons hotel is een parelwinkeltje waar je zelf een oester kan kopen, 'm open kan wrikken, en dan heb je een echte parel! We blijven even staan bij het grote raam van de Sourdough Bakery, waar de bakker heel spiffy zijn broodjes bakt. Iets verderop worden die broodjes verkocht met een soort Krabsoep/ragout erin. Dat heet een Clam Chowder, en is echt hét gerecht hier in San Francisco. Maar eigenlijk kun je alles hier met Krab kopen, dus we doen een broodje krabsalade.

Dan is het tijd voor pier 39, waar de zeeleeuwen lekker liggen te zonnen (we hebben het weer warm, thank god!!) en waar we helemaal blij worden van alle leuke winkeltjes en eettentjes. We shoppen magneetjes bij de magneetbar, kopen spulletjes die in het zonlicht van kleur veranderen in een winkeltje die alleen maar dat soort spullen verkoopt. Kijken in de winkel voor Linkshandige mensen, een magicshop, een winkel met alleen maar glittertjes. Een waar paradijs op aard voor de toekomstige mevrouw de Leeuw.
Er stak een flink windje op, dus we moesten even een warme laag kleding gaan halen in het hotel (handiiiiig, da's echt dichtbij), maar daar kregen we ineens heel erg honger. Voor de snelle hap wipten we de IHOP binnen. Hadden we al vaak langs de weg gezien, maar geen idee wat ze daar hadden. Blijkt dat je daar prima kunt eten, en nog eens gezond ook. Daar hadden we best wel eens behoefte aan. En we zijn nog een aantal dagen hier, dus dat visrestaurant komt er heus wel.

Na nog even geskyped te hebben met Rob en Annemieke in Las Vegas, zochten we ons tophotelbedje op. We beginnen nu langzaam aan een beetje te dromen over Maui!

XX Ralph & Lau

1 opmerking:

  1. hahah zo zie je maar, eind goed al goed.
    Klinkt wel leuk zo, dat San Francisco :)

    xx Joost

    BeantwoordenVerwijderen