donderdag 14 april 2011

Dag 7 - Naar Monument Valley

Als je dan toch in de Grand Canyon bent, en je wordt om tien voor zes wakker, wat doe je dan? Juist, je springt in je kleren en je gaat nog een keer de vrieskou trotseren voor een canyon in het ochtendlicht. We deden 'm gewoon nog een keer. Omdat het kon en omdat je nou eenmaal naast een van de zeven wereldwonderen slaapt.
Na een ontbijt in het gigantische cafetaria (met internet) in Grand Canyon Village, besloten we dat het wel mooi was geweest, en reden via de weg langs de Rim en een paar uitkijkpunten naar het westen. Het laatste uitkijkpunt, Desert View, wat nogal druk was met gehaaste, irritante andere toeristen (we zijn in het voorseizoen, dus we zijn niets gewend), was goed voor een blik op de Colorado (waar ie vandaan kwam), en waar wij vrijdag naar toe zouden gaan.
Langzaam werd de omgeving roder van kleur, en een stukje meer dor, dat ook. Bijna 3 uur nadat we uit Grand Canyon Village waren vertrokken kwamen we aan in Monument Valley.
Tussen twee enorme rode rotspartijen vonden we Gouldings Campground, waar we een Cabin geboekt hadden. Prima huisje met een verandaatje. Koffers naar binnen en hoppa, naar het park aan de overkant van de weg.
En ja, we waren nog maar net bekomen van de schoonheid van de Grand Canyon, kregen we dit om onze oren. Zoals het hoort gingen we eerst even naar het Visitor Center, waar je eigenlijk al bijna het mooiste uitzicht had op de drie Buttes die je wel kent uit een western-film. Nadat Ralph was aangevallen door zo'n dor 'rolbosje' (die hebben dus stekels), gingen we eindelijk profijt hebben van onze dikke wagen. Een dirtroad van 17 mile, door Monument Valley. Hoe cool!
Ruim drie uur hebben we rondgehobbeld tussen al die rode rotsformaties. Natuurlijk vooral ook heel druk geweest met het aftroeven van de grote hoeveelheid Franse en Duitse toeristen. Rood woestijnzand en gas geven is dan een leuke combinatie.
Toen de zon onder ging (HET moment in Monument Valley) hebben we nog even de paniekerige fotografenmassa zitten gadeslaan. Iedereen staat te klooien met statief, zenuwachtig rond te rennen voor het beste plekje, heel bijzonder. Zelf natuurlijk ook een kiekje gemaakt, maar daarna gingen we eten in Restaurant The View, waar we als een soort aquarium op Monument Valley uit konden kijken. Onder het genot van onze eerste echte hamburgers en géén alcohol, daar doen de Navajo's niet aan, zagen we het donker worden.
En jeetje, het was alweer bijna 9 uur, dus wij als een jekko naar onze cabin terug! Nog eventjes The Weather Channel gekeken, omdat er nogal wat tornado's zijn in Oklahoma en Mississippi. Gelukkig hebben wij het alweer wat warmer. Een graadje of 18! En zon!
Trusten!

4 opmerkingen:

  1. Annemieke en Rob16 april 2011 om 16:06

    Het ziet er allemaal geweldig uit en jullie genieten! De Slotjes zitten nu in de lucht en nog 6 dagen dan gaan wij het ook met eigen ogen zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Desert View Watchtower is volgens mij het mooiste punt om de impact van dit wereldwonder te "ondergaan" en te "voelen". Vooral 's ochtens vroeg als de vossen langs de weg lopen en de zon die mooie rode kleur geeft....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. .....Monument Valley is een andere wereld, zeker vanaf de parking waar altijd het flink waait en de tumbleweeds je om de benen vliegen. Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hee.....dat kan ik uit Bassie en Adriaan :)
    Wijs hoor!

    xxx joost en marline

    BeantwoordenVerwijderen