maandag 11 april 2011

Dag 4 - Roadtrip naar Needles

De eerste 'rijdag' vandaag! Dus om half acht reden we bij het Westin-hotel weg, over de snelwegspaghetti LA door. Het viel reuze mee met files, maar dat kwam ook omdat we over de carpoolstrook mochten. Zoefden we overal vrolijk langs.


Na een uurtje waren we LA uit, en werd het rustiger op de weg en de omgeving mooier. Terwijl in Europa bijna iedere berg op zich een attractie is, hebben ze er hier honderduizendmiljoen van 't ruige soort en ze staan overal om je heen, hoe ver je kunt kijken.

De eerste stop was de Premium Outlet in Cabazon, een gigantisch winkelgebied met alle winkels die je je maar kunt bedenken. We hebben daar flink onze slag geslagen en het shopfestijn afgesloten met een bagel met cheddar uit onze eigen briljante koelboxje (we houden het wel een paar dagen uit in de woestijn!!). Na een koffie bij de Mac, waar 't meisje achter de kassa dolblij was met 5 eurocent, reden we weg naar Joshua Tree National Park.

In het visitorscenter kochten we een America Beautiful Pass (waarmee je alle Nationale Parken in kunt), en het was toch wel fijn die in onze handen te hebben en te weten dat we die kunnen gebruiken. Want dat was nog wel even onzeker door die Governmental Shutdown.
Gewapend met kaart, verrekijker en fototoestellen (en veel water!!!) cruiseden we tussen de Joshua Tree's en rare rotsformaties door.
Conclusie: Gekke bomen, goed dat het park er is, en we zijn blij dat we het hebben gezien aan het begin van onze reis, want we denken dat het na de andere parken een beetje in het niet zou vallen.
Nu klinken we misschien heel verwend, en het was heus prachtig en bijzonder om over zo'n weg door een mooi landschap te rijden, maar op weg naar Needles waar we zijn gaan overnachten, kwamen we ook zoveel moois tegen! Een enorme uitgestrekte zoutvlakte (een opgedroogd meer, Bristol Lake), een eindeloze weg, overal langs de horizon zie je bergen, strakblauwe lucht en ellenlange goederentreinen. We zijn in Amerika! En dat kunnen we waarderen.

Na een uur over zo'n weg met een gele streep in het midden, door de middle of nowhere, kwamen we aan in Amboy. Welgeteld geen huizen, wel een benzinepomp. Daar begon ook ons eerste stukje Route 66, dus het was wel typisch. Gelukkig konden we d'r wel een plasje doen, want daarna moesten we weer 1,5 uur door niets naar Needles. Maar goed, 1,5 uur is hier appeltje-eitje. Cruise Control aan, (de airco ook eindelijk, want we hebben gisteren de 27 graden aangetikt) muziekje op, en genieten maar. 

Rond 6 uur kwamen we aan in Needles, gewoon een stadje wat zomaar opduikt na een paar bergen. Het is eigenlijk best een lelijk stadje, want het bestaat uit reclameborden, want er zijn enorm veel motels en restaurants. Echt een typisch trekkers gehucht.
En in Needles barst het van die enorm lange goederentreinen, waar Lau helemaal gek van is. Ralph is meer op zoek naar roofvogels, maar die heeft tot nu toe vooral kraaien en een parkiet gezien.

Met ranzige motelletjes in overvloed, kozen we uiteindelijk voor het veilige Best Western Colorado River Inn, waar we ook nog eens korting kregen met onze ANWB pas. We dropten onze zut in onze kamer, en gingen eten in het cafe d'r naast; Juicy's River Café. Echt een diner, we kregen meteen een plastic half liter glas met ijswater. En een van de serveersters had een stem die door merg en been ging! Ze deed niet onder voor The Nanny, snerpend! Terwijl de fan's aan het plafond lekker draaiden, aten we vanavond echt heel goed. Garlicbread, Steak en een soort Hachee met pasta. Heerlijk! Budweisertje en een 'Appletini' erbij....hmmm! We zijn nu echt begonnen aan onze roadtrip!

Morgen verder met de Route 66!!



x R& L!

8 opmerkingen:

  1. Het is genieten van alles dus!
    Maar.... over 10 dagen gaan we beginnen om in L.A. een deel van wat jullie al gezien hebben ook in vogelvlucht te bekijken. Handig alvast al die info en foto's, dan krijg je er nog meer zin in!
    Groetjes Rob en Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Ralph en Lau,

    We genieten op afstand met jullie mee! Van het lezen van jullie verslag van de eerste dagen, krijg je echt reiskriebels. Dus LA en omgeving, komen ook op ons 'to see' list ;-)
    Enjoy van al het mooi's!!
    Veel liefs, Carolien en Rem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goed voor elkaar levens genieters!!
    blijf schrijven want we volgen jullie op de voet.

    groetjes,

    Rob en Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Lau en Ralph,

    het is echt genieten voor jullie als dat zo lees en jullie zijn pas aan
    het begin. Hoe voelt eerst een koel Nederland en dan in de
    Woestijn .

    Groet Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag lovers,

    Wat een avonturen! Geniet er maar lekker van en blijf vooral veel foto's maken! Dan kunnen wij ook een beetje meegenieten. En vooral veel schoenen kopen!

    XX
    (Tante) José

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeetje, en heuse parkiet. Maar die is dan ook Leuvuns gevoarlijk hoor. Pas maar op.

    Maar 66 klinkt nu al stoer :)

    xx marline en Joost

    BeantwoordenVerwijderen