vrijdag 29 april 2011

Dag 22 - Naar Maui

Precies drie weken nadat we aan onze reis begonnen, staat er weer een vliegtuigdag op het programma. Om kwart voor zes gaat de wekker, want om half zeven gaan we met Rob en Annemieke richting vliegveld. Het is zowaar een beetje druk met uitchecken, maar omdat het hotel zo dichtbij LAX is, zijn we ruim op tijd.
Raph en Lau hebben nog wel een overgewicht probleempje, dus moet er bijna 5 kilo aan troep repacked worden. Dat is niet zo relaxed op het vliegveld... volgende keer toch maar de weegschaal van het hotel serieus nemen (kost toch 100 dollar zo'n te zware koffer).
Na een full package-fouilleersessie bij de douane en een vluchtig ontbijt bij de Starbucks rollen we het vliegtuig in. En dat is maar voor de helft gevuld, dus na het stijgen, verkassen we naar de stoelen bij de Nooduitgang en is de vijf uur naar Maui heeeeeel goed door te komen.
Zo koud als het was in het vliegtuig, zo warm is het op het Kahului Airport. De lagen kleren gaan uit, en Ralph koopt voor Annemieke en Laura een bloemenkrans. Zo kunnen we helemaal vrolijk en in stijl op onze koffers wachten.
Nadat we hebben gehoord dat Harmke en Mark een vertraging van een dag hebben opgelopen en vast zitten in Houston (we've got a problem.) zetten we koers naar Dollar voor onze cabrio's!
Even zijn we jaloers op de supertoffe ferrarirode kleur die Rob en Annemieke op de kop hebben weten te tikken, maar al gauw genieten we met volle teugen van ons eigen open dakje. Het is een fijne 28 graden en het is met de wind wel even lekker uitwaaien van ons vliegreisje.
Als we twintig minuten later aankomen bij het Maui Coast Hotel zitten Corry en Kathy (die er al sinds dinsdag zijn) al op ons te wachten. Harry is golfen. Ze zien er al behoorlijk uitgerust en bruin uit, dus dat belooft veel goeds.
Na een heleboel congratulations over het aanstaande trouwfeest van de recptionist(e), frissen we ons even op in onze twee kamer suite (De aller-relaxte kamer ooit!) en gaan we daarna met zijn allen eten bij Café O Lei, waar Harry ons tijdens de trouwdag ook naartoe wilt meenemen. Daar maken we kennis met legendarische Lava Flow (cocktail met kokos, annanas en aarbei) en de best wel goede Hawaiiaanse keuken. Ook krijgen we hele grappige sleutelshangers van de Slotjes. Het zijn onze namen in het Hawaiiaans. Laura wordt Laula, Ralph wordt Lalepo. Het leukst is de Hawaiiaanse naam van Kathy; Kaki. Wat we uiteraard uitspreken als Kakkie. :D
We verkennen de straat langs ons hotel; vooral de winkeltjes en lopen met zijn allen het strand nog even op. En dat is wel een topgevoel!!! Met zijn allen op Maui! En wat is het mooi. Alleen het strand tegenover ons hotel is al prachtig en kan zo voorop een reisgids. Het zand is zacht en wordt gladgestreken door de zee, palmbomen staan aan de rand, en het water is knalhelder. Hier zijn we voor gekomen.

Toch doen we vandaag nog geen strand. Wel doen we wat boodschapjes, en sjokken we daarna naar het paradijselijke zwembad van het hotel. Waar we precies op tijd zijn voor 't happy hour. Zodat we na wat drankjes aan en in het zwembad, samen met Harry, Corry en Kathy , giechelend naar onze hotelkamers gaan.
We douchen, Rob en Annemieke komen nog even buurten, maar we hebben iets te doen vanavond! We willen nog iets te eten kopen en Marlies en Carlijn opwachten bij hun appartement. Want in tegenstelling tot onze vijf uur vanaf LA, hebben zij er er +20 uur op zitten...
Om kwart over negen komen ze aanrijden, en ze verwachten helemaal niet dat we ze op staan te wachten. Verassing! Nadat de ringen (Koerier Marlies, voor al uw waardevolle spullen) zijn overgedragen gaan we nog even mee naar hun zespersoons appartement. Dat is goed groot, dus daar moet iedereen zich wel kunnen vermaken de komende week. We blijven niet lang, want we zijn best wel moe en morgen hebben we om kwart over negen al weer een date!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten