woensdag 20 april 2011

Dag 13 - Naar Death Valley

Wederom zijn we veeeeeel te vroeg wakker, maar da's een goede reden om lekker al het spul bij elkaar te zoeken en op tijd op zoek te gaan naar een beter ontbijt dan gisteren. De Starbucks van het hotel biedt uitkomst, en we eten onze muffin's en yoghurtje lekker in de tuin van het hotel op. Ondank een halve liter koffie en zonnebril is het toch wel erg licht buiten (toch iets te veel drankjes gisteren?) en gaan we snel weer naar binnen om eens te kijken of de anderen al wakker zijn.
En dat zijn ze want we komen ze bij de lift tegen met hun koffers. Ze gaan uitchecken, maar er moet nog even gegokt worden. We doen nog even mee, maar om half elf nemen we afscheid, om er zelf vandoor te gaan. Het is mooi geweest met Vegas.

Maar voordat we onze roadtrip naar Death Valley kunnen vervolgen, moeten we eerst wat proviand inslaan. Dat is de laatste dagen een beetje opgeraakt. Wij naar de Target. Blijkt dat dus een winkel waar ze alles hebben. Maar dan ook alles. Hoewel we kwamen voor broodjes, water en wat yoghurt, lopen we anderhalf uur later ook nog met 7 shirts, een jurkje, vestje en nog een paar schoenen (mijn derde paar al deze vakantie!!) de deur uit. Zo. Wij zijn klaar voor Death Valley.

2 uur later rijden we het park in, en is het van een aangename 28 graden in Las Vegas, naar een 39 graden gegaan. Wat eigenlijk prima uit te houden is, zolang je maar genoeg drinkt, en zorgt dat de auto koeler is (anders val je in slaap, hebben we gemerkt, best link!).
Eerst rijden we naar Dante's View, een bergrug van bijna 1700 meter hoog, waar je prachtig kunt uitkijken over het zoutmeer van Badwater (slecht water) en nog een heel ander groot deel van Death Valley. Werkelijk prachtig.
Het is dat we niet heel lang kunnen blijven want Ralph moet heel nodig plassen (in de dubieuze wc met vijf kogelgaten in de deur. Uh?), en we rijden weer naar beneden.
Volgende stop is Zabriskie Point, ook een uitkijkpunt, maar dan over een stuk met heel bijzonder gevormde rotsen. Misschien nog wel prachitger (en misschien hebben we mazzel met het licht).
Was Zion mooi door zijn groene natuur en rode rotsen, Death Valley is mooi door het ontbreken daaraan. Het is vooral grijs, maar less is more, zeggen ze wel eens.

Uiteraard doen we Badwater, het laagste punt van Noord Amerika ook aan. Het waait er verschrikkelijk, maar de hitte is er toch goed te voelen. Wat heel jammer is, dat je ziet dat er zoveel mensen deze plek bezoeken, en er niet al te voorzichtig mee om gaan, dat er hele stukken zijn platgelopen, waarvan dat niet de bedoeling is (vanwege ecosystemen, of gewoon omdat het mooi is). Dat is ook zo bij Devil's Golf Course. Een heel ruig stuk land met scherpe rotsen en nog scherper en grilliger gevormde zoutkristallen daarop. Heel bijzonder om te zien, maar aan de rand van de weg is, omdat natuurlijk iedereen de mooiste foto wilt, er geen zoutkristal meer te zien. Alles is stukgetrapt. Wij proberen een mooie foto te maken zonder iets te beschadigen en rijden dan naar de Artist's Drive. Da's een route langs een aantal gekleurde rotssformaties, sommigen zijn zelfs roze en groen gekleurd. Het is mooi om te zien, maar toch vinden we de uitgestrektheid en het verschil tussen supervlak en heel grillig veel mooier.

Het is al na zessen, dus we gaan op zoek naar de Furnace Creek Ranch waar we slapen. Dat blijkt een enorm complex te zijn, iets wat we helemaal niet verwacht hadden. Het zit ook helemaal vol, dus de oorverdovende rust die we graag wel eens zouden willen ervaren blijft uit.
We halen een pizza en een paar biertjes, gaan lekker zitten op ons balkon in onze schommelstoelen.
We kijken nog even naar de sterren, en dan blijkt dat onze verrekijker ook een soort van telescoop is, want door het omgevingslicht van de Ranch kun je de sterren minder goed zien met het blote oog. Met de verrekijker gaat dat stukken beter (miljoenen sterren!!!!). Omgevingslicht heeft dus al snel een heleboel invloed daarop.
Aangezien we echt kapot zijn van onze dagen in Vegas en deze lange dag, gaan om 9 uur de luikjes weer dicht. Morgen gaan we de rest van Death Valley bekijken.

Trusten!

R & L

1 opmerking:

  1. Op Dantes view kan je uren in de wind zitten kijken naar die zoutvlakte!

    BeantwoordenVerwijderen